Avís taronja per altes temperatures

Protecció Civil ha activat una prealerta per altes temperatures després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest un avís taronja per un episodi d'elevades temperatures. Es preveu que durant el cap de setmana les màximes superin els 35 graus a les cotes altes de muntanya i els 37 i 38 graus a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, respectivament. 

Pel que fa a les temperatures mínimes, s'espera que aquestes no baixin dels 18 graus a la vall central i dels 14 a 1.500 metres. A partir de dilluns començarà el descens de la calor i no serà fins dimarts quan els termòmetres tornaran a les temperatures normals d'aquesta època de l'any.

Amb tot, l'onada de calor que s'espera per aquests dies no arribarà als nivells de la del mes de juny pel que fa a temperatures, tot i que les previsions apunten que serà més prolongada que l'anterior.

Així, Protecció Civil recomana a la població hidratar-se correctament, evitar les activitats físiques a les hores centrals del dia i que vesteixi roba lleugera i porti gorra o algun element per protegir-se del sol. També recorda que es posi especial atenció al col·lectiu de gent gran i als infants i que es tanquin portes i finestres durant les hores de més calor. 

El perill d'incendis forestals se situa en el nivell 2 al sud del país

El Cos de Bombers ha activat el nivell 2 per perill d'incendis forestals molt alt a la zona sud del país. Concretament a les zones de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i fins a 1.500 metres.

La resta del país continua a nivell 1 i a nivell 0 la zona nord. En la zona sud del país, amb nivell 2, queden suspeses les enceses de foc de qualsevol tipus, les barbacoes comunals i el llançament de coets pirotècnics. Tot i això, i amb la voluntat de prevenir possibles riscos, la resta de comuns també han procedit a tancar totes les zones de barbacoa.

Informa: Redacció
Imatge cedida pel Servei Meteorològic Nacional
 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.