Baixada dels ingressos pel tabac i altres impostos indirectes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els ingressos per la taxa al consum, que grava fonamentalment el tabac, han baixat el primer semestre del 2019. En general, ha disminuït el recaptat en concepte d'impostos directes i indirectes.

En la liquidació dels comptes públics dels primers sis mesos destaca una davallada en els ingressos. Per exemple, la taxa de recaptació del consum, que grava el tabac sobretot, disminueix uns 6,6 milions d'euros si es compara amb el mateix període de l'any passat. En general, l'evolució de tots els impostos indirectes ha estat negativa i ha baixat uns 4,4 milions respecte de l'any anterior.

La xifra del que s'ha ingressat en concepte d'impostos directes ha estat de 36,6 milions, xifra lleugerament inferior als 37 milions del primer semestre del 2018. Aquesta reducció està principalment associada al comportament de l'impost sobre la renda de les persones físiques, l'IRPF. Durant el que portem d'any s'han recaptat uns 2,5 milions menys que en l'any passat per aquest concepte. E

n canvi, els ingressos per l'impost de societats han augmentat. Des de l'executiu es valora positivament aquest increment i es considera que ha estat possible per la millora en l'eficiència de la gestió i la inspecció.

També ha augmentat força el que ha entrat a les arques estatals per l'impost dels no residents.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.