Les balises de posicionament permetran a partir de gener els vols nocturns a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les obres per instal·lar les balises de posicionament a l'aeroport d'Andorra-la Seu segueixen els terminis previstos i estaran enllestides al desembre. Una vegada l'Autoritat aèria espanyola les validi, els vols nocturns a partir de gener seran una realitat.

Des de fa unes setmanes l'activitat a l'aeroport d'Andorra-la Seu s'ha incrementat amb la presència d'operaris i vehicles. Es tracta de la primera fase de les millores que permetrà allargar l'horari operatiu a la nit. Amb tot, habilitar les instal·lacions per poder volar a la nit era una de les demandes de les companyies que operen, tant Air Nostrum com les que es dediquen a vols xàrters. Es tracta que els vols actuals no estiguin condicionats per la llum natural.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, ha explicat que amb aquesta reforma volen potenciar encara més l'aeroport d'Andorra-la Seu. "El que ens permet és que en la temporada d'hivern allargar la franja horària, és a dir, que un vol no hagi d'estar condicionat a què a les sis de la tarda hi hagi llum o no hi hagi llum. Evidentment, nosaltres volem treure totes les potencialitats d'aquest servei per tota mena de vols i per vols que siguin d'emergència o de serveis afegits es puguin fer en qualsevol franja horària".

Actualment, es fan els treballs per preparar la cimentació de les les torres d'il·luminació de la plataforma principal. De moment les obres segueixen els terminis previstos. El director de l'aeroport, Òscar Madrid, ha manifestat quines són les modificacions que encara han de dur a terme. "La il·luminació de la plataforma, el carrer de rodatge per poder accedir a la plataforma a la zona comercial, la il·luminació dels obstacles de l'aeroport i després en una altra fase de l'obra que ja són estrictament les balises de pista".

Les obres són necessàries per millorar l'operativitat de l'aeroport ja que a partir de l'hivern començarà a operar una nova línia amb Madrid, tot i que encara no s'ha decidit el dia de la setmana.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.