Salut relaxa l'ús de la mascareta a la feina i amplia horaris a la restauració

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Arran de la bona tendència dels indicadors epidemiològics, el Govern ha decidit alleugerir algunes mesures, com ara ampliar l'horari d'obertura de pubs, bars i restaurants fins a les tres de la matinada i la possibilitat de treure's la mascareta en alguns àmbits laborals.  Tot i això als pubs no estarà permès el servei de restauració ni l'activitat de ball.

Arriba una nova flexibilització de les mesures sanitàries, que inclou la reobertura de sales de ball i pubs, excloent-hi el ball i la venda de productes de restauració. Aquests establiments podran obrir fins a les tres de la matinada, un límit que també s'aplica a bars i restaurants.

En l'àmbit laboral, les persones immunitzades o amb una prova de la Covid-19 negativa poden treure's la mascareta sempre que puguin mantenir la distància de seguretat i no treballin de cara al públic

En l'àmbit econòmic, el Govern prorroga els ajuts al lloguer i a les hipoteques destinats a l'oci nocturn durant l'octubre. Així, el percentatge d'ajut serà del 50% de l'import del lloguer per als establiments que s'hi dediquin exclusivament i del 25% per als que s'hi dediquin al sector com a activitat complementària. Pel que fa a les agències de viatge, s'ha retirat aquest ajut. 

Per altra banda, també s'ha decidit que aquells treballadors de centres sanitaris o que estan en contacte amb gent gran que no han volgut rebre el vaccí, a partir d'ara hauran d'assumir el cost dels cribratges periòdics. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat-Neus Toro
Imatges: Andreij Cristancho

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.