Bartumeu no tanca la porta als pactes postelectorals amb la tercera via o el DA d'Espot

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jaume Bartumeu ofereix estesa a parlar amb Josep Pintat i no la tanca a DA si el seu candidat, Xavier Espot, té un tarannà diferent a Antoni Martí. Ho ha dit a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, en referència als possibles escenaris postelectorals. El president de Progressistes SDP ha apostat per una política de diàleg i no de la confrontació de blocs o les posicions unitàries. Sobre el pacte de PS i Liberals, ha dit que la política exigeix comportaments d'adults i no de patis d'escola. Ha defensat la credibilitat del vot judicial.

Llista nacional i tres parroquials, a Encamp, a Escaldes-Engordany i Andorra la VellaSón les opcions segures de Progressistes SDP. A Sant Julià de Lória donaran suport a Laurédia en Comú i exploren les possibilitats a la resta.

Vist l'escenari de set candidatures nacionals, Jaume Bartumeu ha mostrat respecte per totes les opcions i ha reiterat la necessitat de buscar solucions compartides. "Volem estendre ponts i no volem cavar trinxeres. No hem de sumar un bloc contra un altre bloc. Hem de sumar un vot per la reforma del país i la consolidació d'un model econòmic que doni cohesió social i no la bandera dels uns contra els altres", ha insistit.

Bartumeu veu difícil, però, l'entesa amb Podem i Andorra Sobirana per les distàncies ideològiques. Sí ha mostrat estesa a parlar amb Josep Pintat. També amb DA si Xavier Espot té un esperit diferent d'Antoni Martí. "No pot ser el sistema Toni Martí: 'vens, seus a una taula, fem una foto, però fas el que dic jo'. Això no és ni consens, ni acord, ni diàleg. El senyor Martí ja no hi serà i a partir d'aquí, jo he de creure que hi haurà un altre esperit", preveu.

Pel que fa al PS i Liberals, ha dit que en política calen comportaments d'adults i ha donat el tema per tancat.

Bartumeu ha defensat el vot judicial i la seva credibilitat. Ha afirmat que abocar sospites greus sense proves és fer un mal favor al país.

Informa Ana Alamán
Imatge Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.