Bassas destaca el paper del periodisme en la societat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El periodista català Antoni Bassas, que avui ha estat el protagonista de la vuitena edició dels matins de l´Agència Andorrana de Noticies, s´ha mostrat optimista quant al futur del periodisme. Assegura que els mitjans de comunicació continuaran existint mentre siguin útils a la societat.

Antoni Bassas ha explicat  als matins de l'agència ANA la seva visió sobre la política, la societat i la informació als Estats Units, després de l´experiència de quatre anys al país com a corresponsal de TV3. Quant al periodisme, Bassas s'ha mostrat optimista sobre el futur de la professió. Considera que les noves tecnologies ofereixen ara més públic i eines professionals que mai, tot i que això no significa que es pugui fer negoci. L'editor del diari 'Ara' ha assegurat que la societat espera que els periodistes siguin útils i deixin de ser una prolongació del poder. Ha defensat la importància del seu paper en la societat per explicar "què està passant i què pot passar" i la necessitat de "professionals de la informació que ho validin i ho ordenin d'una manera coherent".

Bassas considera que els periodistes han de ser honestos i admetre que tenen ideologia. Per la seva banda, els teleespectadors, els lectors o els oients han de diversificar les seves fonts d'informació per fer-se una composició real del que passa al seu voltant.

Informa: Ana Alamán     Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.