Benazet destaca el bon comportament de la ciutadania i es planteja ampliar les excepcions al confinament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut ha destacat el bon comportament de la població coincidint amb les excepcions al confinament. I és que, el nombre de casos actius segueix disminuint i des de l'executiu ja es plantegen incrementar aquestes excepcions i obrir més sectors la setmana vinent. A més, Joan Martínez Benazet no ha valorat els primers resultats de les proves als sanitaris.

Dues setmanes després d'iniciar-se la sortida al carrer de manera controlada i ordenada, el titular de Salut ha valorat positivament el comportament de la ciutadania.

La corba de casos actius segueix baixant i s'ha obert la possibilitat d'ampliar les excepcions al confinament, així com l'obertura de més sectors a partir de la setmana vinent.

Pel que fa a les dades sanitàries s'han detectat dos nous contagis i la xifra total de casos s'eleva a 745, únicament 235  dels quals estan actius. La dada positiva arriba en el nombre de curats, amb 468. A més, no s'ha comptabilitzat cap nova defunció i la xifra es manté en 42. 

A l'hospital romanen 24 persones, catorze de les quals a l'UCI, 8 amb ventilació mecànica. Al Cedre hi ha 25 positius, 7 dels quals provenen de la Salita i un del seu domicili.

La xifra de sanitaris positius se situa en 42 i la de cossos especials en 5. En aquest sentit, Benazet no ha valorat els resultats obtinguts fins al moment en les proves als sanitaris.

Tot i això, Benazet ha reconegut que hi ha hagut algun cas en què sanitaris que havien donat positiu no han generat anticossos després de sotmetre's a les proves.

El ministre ha recalcat que en casos de gent jove s'ha descobert que la recuperació es fa d'una altra manera. A més, ha destacat que el cribratge permetrà conèixer més aspectes de la malaltia.

 

Torna a veure la roda de premsa completa del Govern d'aquest dijous a la tarda:

Informa: Joel Romero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.