Besolí i Ramos seran traslladats a Madrid per declarar davant l'audiència espanyola

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Finalitzats els registres a Andorra de l´anomenada operació Rimet contra el blanqueig de capitals en el marc de l´escàndol de la FIFA, en què van ser detinguts l´expresident del Barça Sandro Rosell i l´exconseller de Finances lauredià Joan Besolí. És previst que tots els detinguts siguin traslladats aquest dimecres a Madrid per passar dijous a disposició de l'audiència espanyola.

Si dimarts al matí agents de la policia andorrana i espanyola registraven la gestoria de Joan Besolí a Sant Julià de Lòria, a la tarda es va escorcollar el domicili de l´exconseller comunal, segons ha pogut saber RTVA. Amb aquestes diligències es donen per finalitzats els registres a Andorra en el marc de l'operació Rimet. Segons explica una font coneixedora del cas, no s'haurien decomissat documents d'interès.

Sandro Rosell, Besolí i l'urgellenc Andreu Ramos, amic íntim de l'expresident blaugrana, han passat la nit detinguts en una caserna de la guàrdia civil a Barcelona. És previst que avui siguin traslladats a Madrid per passar a disposició de l´audiència espanyola. La font esmentada està convençuda que Besolí quedarà demà en llibertat un cop hagi declarat davant la jutgessa Carmen Lamela.

En l'anomenada operació Rimet s'investiga el blanqueig de diners que Rosell hauria fet arran del cobrament de comissions il·legals pels drets televisius de la selecció brasilera de futbol. En l'operativa s'haurien desviat uns quinze milions d'euros a Andorra. Se sospita que Rosell era un dels caps de la trama, amb Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, implicat en l'escàndol de corrupció que va sacsejar la FIFA. Arran d'aquests fets, Teixeira tindria comptes bloquejats a Andorra des del 2015.

Informa: Andrés González-Nandín/Laia Ferré Marot/Ana Alamán

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.