Els bombers actuen en més d'una vintena d'incidents per les fortes tempestes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els Bombers han fet 24 sortides. La quantitat de pluja que ha caigut aquesta tarda ha deixat diverses incidències, sobretot a la vall central i zona sud del país, on en poc més d'una hora s'han acumulat entre 30 i 40 litres per metre quadrat, la qual cosa ha provocat nombrosos problemes. Aigua que ha afectat carreteres i edificis, i llamps que han donat més d'un ensurt també a alta muntanya.

En zona urbana l'aigua ha estat la responsable de diversos treballs per embussos en canonades i obres a mig fer.

D'altra banda, la tempesta ha afavorit que hagi baixat una llengua de terra i rocs en un tram espanyol de la carretera d'Ós de Civís, on Bombers i el COEX han col·laborat amb serveis catalans per obrir de nou la carretera al trànsit. El servei de carreteres també ha acudit a una de les zones sensibles a l'aigua, el torrent dels barranc Oriosos, a l'Aldosa de la Massana.

A la banda central i sud del país és on s'han acumulat les concentracions més grans d'aigua. A l'estació de la Comella han recollit 47 litres per metre quadrat, dels quals la gran majoria han caigut entre les quatre i cinc de la tarda. A Escaldes- Engordany n'han estat 42 i a Borda Vidal més de 30. A Aixirivall, molt a prop de l'esllavissada que es va produir  el 2 de juny, ha baixat una torrentada amb pedra i terra.

A parròquies altes les precipitacions han estat menors, entre 2 i 3 litres per metre quadrat. L'aigua ha fet baixar la temperatura. Entre les 3 i les 4 de la tarda, a parròquies centrals es passava de 29 graus a 16. Durant la tarda a Pal ha caigut una pedregada que ha deixat el terra emblanquinat.

 

Els llamps també han estat protagonistes. Encamp on els Bombers han hagut de sufocar un incendi i a alta muntanya on han donat un ensurt a excursionistes en una via ferrada, i s'ha hagut de fer un segon rescat al Pas de la Casa.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí
Imatges cedides: Vallnord - Pal Arinsal

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.