Les bones condicions de neu afavoreixen l'arribada d'esquiadors de muntanya abans de l'obertura de pistes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Malgrat que els camps de neu del país encara no han obert les portes, molts esquiadors han començat a pujar a la muntanya per fer les primeres baixades ajudats amb les pells de foca. Per a ells serà el segon any de convivència amb el forfet Natura.

Alguns arbres encara tenen fulles verdes pròpies de la tardor, però la muntanya ja presenta un aspecte cent per cent hivernal. La neu caiguda sobretot en el vessant nord-oriental del país ha esperonat els esquiadors de muntanya. Aquest diumenge el temps no acompanyava però igualment el flux d'aficionats al randonée a Grau Roig era constant.  

Fa tot just una setmana els aficionats i els camps de neu poc esperaven unes condicions tan bones, amb neu fins als genolls en alguns punts. Tot i això, no tot és positiu, ja que es podria parlar d'optimisme meteorològic i escepticisme pandèmic. 

Un dels esquiadors que ha anat a Grau Roig explica que ja fa dies que fa esquí de muntanya a Andorra i considera que "és esplèndid". En general, els amanats d'aquest esport es mostren molt contents de poder començar la temporada i auguren un bont pont de la Puríssima. 

Hi ha qui considera que molta gent voldrà venir a esquiar, però el fet d'haver de presentar el certificat Covid podria suposar un fre. 

Pel que s'ha vist aquest diumenge, en el seu segon any de vida, sembla que el forfet Natura va comptant amb una major acceptació entre els practicants de l'esquí de muntanya. Tot i això, també hi ha qui es mostra totalment en contra, sobretot pel preu elevat que representa, opinant que "és una barbaritat". 

Les baixes temperatures també estan permetent fabricar neu. El risc d'allau ha pujat a nivell 3, especialment per allaus seques en pendents pronunciats a les zones elevades dels vessants orientats al sud i a l'est. 

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.