La botiga solidària de la Creu Roja ajuda 240 famílies i nuclis de convivència

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La botiga solidària de la Creu Roja ha multiplicat per tres les darreres setmanes les famílies i nuclis de convivència als quals dona servei, que arriben als 240. L'arribada de temporers sense que la temporada d'hivern hagi arrencat per la Covid-19 ha augmentat la demanda. L'estoc de productes es pot acabar en un parell de mesos.

La botiga solidària va obrir aquest juny per atendre les necessitats creixents de moltes persones que passaven per dificultats econòmiques.

El novembre, durant el segon recapte d'aliments, més de setanta famílies depenien d'aquesta organització per cobrir les necessitats bàsiques.

Amb l'arribada dels temporers, que es troben sense treballar perquè les pistes no funcionen a ple rendiment, la xifra ha crescut fins a 240 famílies i nuclis de convivència actius. En total són prop de 500 persones que es beneficien de les ajudes. D'aquestes, "309 són temporers extracomunitaris i la resta, més de 150, són del país", indica el director de l'entitat, Jordi Fernández, alertant que "aquesta crisi està afectant tant a famílies del país com a persones que venien a treballar i a guanyar-se la vida amb una temporada que ara es presenta difícil".

Des que es va posar en funcionament la botiga solidària ha recollit 26 tones d'aliments i productes de primera necessitat, gràcies a dues col·lectes nacionals i les donacions de particulars i empreses. En l'ultim recapte es van aconseguir divuit tones, però l'alta demanda fa pensar que en poques setmanes l'estoc s'acabarà. Fernández calcula "que no arribarà a dos mesos". "Si tot continua com fins ara, i malauradament l'horitzó és bastant fosc, haurem d'acudir de nou a la solidaritat del país".

La botiga està dividida en quatre seccions, alimentació, nadons, higiene i neteja i cada producte equival a un nombre determinat de punts, que es van restant. Els usuaris poden comprar una vegada a la setmana productes d'alimentació i una al mes de neteja i higiene. Uns vint voluntaris s'encarreguen de portar l'establiment.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arnau Teixidó 
Locució: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.