La botiga solidària de la Creu Roja atén més de 300 persones: "La nostra por és que sigui encara més necessària"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La botiga solidària s'ha convertit en un element clau per a la tasca social que fa la Creu Roja. Precisament per aquest motiu és el servei que està més tensat. A més de l'ajut als 180 refugiats, hi ha 140 persones del país que regularment necessiten acudir a buscar aliments i d'altres productes.

Ho ha explicat al Cafè del programa 'Els matins de la Nacional' el director de l'entitat, Jordi Fernández, que ha xifrat en més de 300 les persones que regularment acudeixen a la botiga solidària a buscar productes de primera necessitat.

La crisi econòmica i el conflicte bèl·lic a Ucraïna amb l'arribada de refugiats, ha fet que aquest comerç solidari, que va néixer amb un objectiu temporal, esdevingui un servei permanent.

Encara atenem més de 100 persones d'Andorra, a més dels 188 refugiats ucraïnesos. I amb un temor molt gran per la inflació. Tot s'encareix tant que la nostra por és que sigui encara més necessària. Hi ha famílies amb certes dificultats econòmiques i (la crisi actual) tindrà més impacte. "Recordo que per a la botiga solidària vam agafar un local per tres mesos, vam acabar fent-hi obres per adequar-lo i ja té dos anys. No veig encara quan deixarà de ser necessari".

Jordi Fernández, director de la Creu Roja

L'any passat la botiga solidària va moure 45.000 quilos de productes d'alimentació, d'higiene, neteja i escolars. Va sorgir per donar suport als temporers que s'havien quedat a Andorra sense poder tornar als països d'origen quan va esclatar la pandèmia. Després ha anat evolucionant amb el suport a les famílies afectades per la crisi postpandèmia i ara amb els refugiats i els efectes col·laterals del conflicte.

Entrevista completa al director de la Creu Roja a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Sílvia Mestre
Locució: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.