Les botigues de roba i sabateries s'adapten per la reobertura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els establiments comercials que encara estan tancats, com botigues de roba i sabateries, s'estan preparant aquests dies per a la reobertura del proper dilluns amb el diferents protocols de seguretat. La majoria estan fent la desinfecció de locals i productes i preparant tot el necessari, com guants i gel desinfectant.

Botigues de roba i calçat tornaran a estar obertes a partir de l'1 de juny. Moltes ja estan treballant per tenir-ho tot a punt, seguint els protocols. En el cas de les sabates, s'hauran de provar amb bosses de plàstic. A les perfumeries no hi haurà productes de prova. I pel que fa a la moda, seguirà havent-hi vestidors, però amb un aforament molt més controlat, com explica des de l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres Antoni Miralles.

L'adaptació al nou desconfinament suposarà un canvi de mentalitat a l'hora d'anar a comprar, ja que l'aforament limitat suposarà haver d'esperar per poder entrar a les botigues, en més d'una ocasió. Per això s'està plantejant un horari intensiu entre el teixit comercial del país. La comerciant del centre històric d'Andorra la Vella, Rosa Pascuet, avança que es valora obrir de les 11 a les 19 hores i tancar els diumenges.

En qualsevol cas, després de dos mesos tancats, qualsevol situació serà millor que l'actual, tot i que amb incertesa. "No ens plantegem res. Com teníem zero, hem d'esperar que tot allò que vingui sigui millor. Ningú ho sap", preveu Pascuet.

Malgrat la reobertura, la salut de treballadors i clients seguirà essent el principal. Portar la mascareta i mantenir la distància de seguretat seran accions cabdals. A més, hi haurà rebaixes des del primer dia, ja que hi ha molt d'estoc.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.