Brot de la Covid-19 a les colònies d'Encamp amb 16 casos notificats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Salut ha detectat un brot de la Covid-19 a les colònies d'Encamp que s'estaven desenvolupant a l'alberg de la Baronia, als Cortals.

Afecta, de moment,14 infants entre 8 i 13 anys, i dos monitors, tots asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. La resta de participants i monitors, considerats contactes estrets, estan confinats i, com a conseqüència, s'han hagut d'anul·lar les activitats del tercer i darrer torn, que començava aquesta setmana.

El primer cas es va detectar divendres passat en les proves diagnòstiques que es van fer un cop va acabar el segon torn. A partir de llavors el ministeri va engegar el protocol per dur a terme el cribratge als contactes estrets. 

L'oficina Covid no descarta detectar més casos, ja que hi ha proves pendents de resultats. Els propers dies el comú informarà si es manté l'ajornament o suspèn definitivament el tercer torn, en funció de l'evolució de casos i la disponibilitat de dates.

Aquestes colònies van començar a principi de juliol i es van dividir en tres torns amb 35 places disponibles cadascun.

Actualització sanitària

Els afectats per aquest brot se sumen als 69 contagis que s'han detectat el cap de setmana. Tanmateix, els casos actius disminueixin a 323, ja que s'han registrat més recuperacions que nous positius. Les defuncions es mantenen en 128, després de la notificació divendres de la mort d'un home de 95 anys.

A l'hospital hi ha sis persones ingressades amb coronavirus, dues de les quals a l'UCI amb ventilació mecànica. Pel que fa a la campanya de vaccinació, s'han administrat prop de 50.000 primeres dosis i més de 38.500 segones punxades.

Informa: Oliver Jaén - Redacció
Imatge: Arnau Gaya - Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.