El bus a demanda d'Escaldes es consolida com un servei molt utilitzat pels ciutadans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La majoria d'usuaris del bus a la demanda d'Escaldes-Engordany són dones, en edat laboral i residents a les zones altes de la parròquia. Així ho exposa l'enquesta realitzada pel comú que mostra la satisfacció general amb el servei.

El bus a la demanda d'Escaldes-Engordany s'ha consolidat com un servei molt utilitzat i ben valorat pels ciutadans. Segons la darrera enquesta del comú, la major part dels usuaris el fan servir per anar o tornar del treball, sobretot en hores punta, com ara primera hora del matí, el migdia o el vespre. Pel que fa a la resta del dia, els viatgers estan més repartits i tenen com a objectiu les visites mèdiques, les activitats d'oci o les compres.

En contra del que denuncien els taxistes, el comú creu que no és una competència deslleial i que tots dos models són compatibles. Així ho explica el cònsol menor de la parròquia, Quim Dolsa"Els dos models són compatibles. Jo crec que aquell que té una pressa concreta ha d'agafar un taxi, perquè és el més ràpid que trobarà. El bus a demanada no serà mai el sistema més ràpid."

Els usuaris del bus que tenen com a punt de partida i de destinació les zones centrals de la vila solen ser persones grans o amb mobilitat reduïda. Les persones en edat laboral, entre 18 i 64 anys, són els que més utilitzen el servei, un 64% dels quals són dones. L'estudi també palesa que el 80% dels trajectes tenen lloc a les zones altes de la parròquia, com Engolasters o els Vilars.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.