La Cambra de Comerç busca la implicació del Govern en el projecte de l'aeroport

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Cambra de Comerç no vol caminar sola en el projecte per a la construcció d'un aeroport al país. La directora, Pilar Escaler, sosté que els següents pasos s'han de fer conjuntament amb el Govern i hi ha prevista una reunió el mes vinent per marcar-ne el calendari.

Una vegada els informes tècnics han validat la viabilitat de la construcció d'un aeroport a la zona de Grau Roig, ara arriba el moment de seguir avançant.

Tal com va assenyalar dimecres el ministre portaveu, s'han de fer estudis per validar l'impacte mediambiental, sonor i també la sostenibilitat econòmica del projecte.

La Cambra de Comerç defensa que el Govern també hi ha d'estar implicat. La directora, Pilar Escaler, argumenta que "és evident que falten estudis" i recorda que "el president ja va comentar que els mediambientals els volem fer conjuntament amb el Govern".

Avança que tenen una reunió de planificació prevista pel mes vinent. "A partir d'ara creiem que el projecte és conjunt". En la reunió es preveu concretar les accions i establir un calendari d'actuació.

Escaler no creu que la construcció de l'aeroport hagi despertat entre la població un sentiment majoritari en contra. Manté que "hi ha molta gent a favor de l'aeroport" com "a palanca per ajudar a desenvolupar nous sectors econòmics i nous mercats turístics i nous residents al país".

La construcció de l'aeroport tindria un cost que es mouria entre 500 i 700 milions d'euros, i la Cambra ja ha avançat que hi ha grups internacionals interessats a aportar diners a canvi de la concessió.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.