La Cambra demana frenar una bombolla d’habitatges de luxe i impulsar pisos assequibles i de protecció oficial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Cambra de Comerç alerta sobre una possible bombolla immobiliària d’habitatges de luxe i demanen a les administracions que treballin per impulsar la construcció de pisos de compra i lloguer assequibles. És una de les recomanacions incloses en un decàleg per encarar els reptes de futur.

El president de l'entitat, Miquel Armengol, ha presentat una desena de recomanacions de la Cambra, que proposa treballar en el marc d'una taula público-privada que promogui un creixement sostenible i competitiu de l'economia.

Una de les més rellevants, frenar una possible bombolla immobiliària d'habitatges de luxe i promoure un parc d'immobles de lloguer i compra assequibles i de protecció oficial. Una tasca que considera que hauria de recaure en les administracions públiques.

De moment ha volgut donar un toc d'atenció.Creu que "potser està creixent perquè hi ha inversors però el problema és si es vendran o si els lloguers seran assequibles tenint en compte que no tenim un volum de turisme de luxe rellevant".

La patronal ha constatat que l'elevat preu dels lloguers ha frenat l'arribada de treballadors i demana "una intervenció de l'administració".

En relació a l'acord d'associació amb la Unió Europea, el president de la Cambra ha destacat la importància d'unes línies estratègiques i ha estès la mà al Govern per treballar plegats, ja que els empresaris temen una regulació excessiva.

Pel cap de l'executiu, Xavier Espot, els reptes de futur han de ser compartits i l'acord és la "clau de volta" per a la diversificació de l'economia. Remarca que "hem de fet plans estratègics perquè els sectors econòmics tradicionals pervisquin i es puguin consolidar en un futur però no podem centrar-nos només en això. Hem de buscar altres sectors econòmics i oportunitats de futur".

La Cambra no vol un turisme "low cost". Per això ha insistit a millorar les comunicacions i segueix ferma amb els estudis del projecte ferroviari amb França i Espanya i d'un aeroport al Principat, que atregui turisme amb poder adquisitiu alt. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Josep Maria Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.