La campanya de recollida d'ampolles de cava i xampany continua fins al dia 15

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'uns dies de festa en què el consum d'alcohol és més elevat, arriba el moment de donar una segona vida a les ampolles de cava i xampany. La campanya de recollida d'aquests envasos, que pretén reduir el volum de residus que generem, finalitza el 15 de gener.

L´any passat es van recollir gairebé 1500 ampolles de cava per ser recondicionades i reutilitzades per part dels productors. Per això, seguint l'exemple de la mesura pionera del comú d´Encamp del 2008, Medi Ambient engega una campanya fins al 15 de gener per conscienciar la ciutadania que reutilitzar és encara millor que reciclar i han col•locat contenidors per a aquest tipus d´envasos repartits per tot el país.

Segons el director de Medi Ambient, Marc Rossell, "L´ampolla de cava és una ampolla que es pot reutilitzar i com tot material que es pugui reutilitzar val més reutilitzar-lo i segregar-lo i no llançar-ho al contenidor de vidre, sinó que portar-ho a la deixalleria o als punts de recollida per ser reutilitzats".

Aquestes ampolles, que corren per les nostres taules per Nadal, seran transportades per Govern fins a una planta de Mollet del Vallès, on seran preparades per tornar als productors.

Rossell afirma que "el vidre que es recicla es trenca i es torna a fondre, amb la qual cosa hi ha un consum energètic molt important per tornar a fer-ne vidre. Amb la reutilització és molt clar, molt evident: només cal una preparació per tornar-ho a reutilitzar. En el cas de les ampolles de cava, són unes ampolles que tenen un format molt específic, amb unes mateixes dimensions per a moltes d´elles i llavors totes es poden reutilitzar. Fan un procés de netejat, rentat, es treuen les etiquetes i quan s´han de tornar a omplir es tornen a omplir, se segellen i es pot fer de 8 a 10 cops".

Medi Ambient recorda que, a banda d´aquesta campanya especial, els comuns i els centres de recollida de residus donaran el mateix servei a aquells que vulguin portar aquest tipus de deixalles i no barrejar-les amb la resta del reciclatge, en molts casos fins i tot de manera personalitzada.

Informa: Mayte Barrachina    Imatges: Jordi Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.