El Nadal es tanca amb xifres rècord

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les festes de Nadal deixen la sensació que han estat de les millors dels darrers deu anys, segons una primera valoració del sector hoteler. Des del dia 20 fins aquest 6 de gener l'ocupació ha fregat el ple absolut en algunes zones i entre el 80 i el 90% a la resta. També s'ha registrat la xifra més alta d'entrada de vehicles dels darrers 15 anys durant les mateixes dades.

El dia 20 va començar el degoteig de turistes i a partir del 21 el ple era absolut en establiments d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, mentre que a la resta oscil·lava entre el 80 i el 90%. És una primera estimació que es fa des del sector.

A més, s'ha treballat amb uns preus superiors entre el 15 i el 25% en relació amb la campanya del 2017, la referència més fidedigna, ja que l'any passat el temps no va ajudar.

A més, el turista que ens visita darrerament difereix substancialment del que elegia Andorra fa uns anys, amb més poder adquisitiu.

El sector apunta tres factors que han confluït per convertir aquesta en una de les campanyes de Nadal més profitoses: el bon temps, el calendari i la bona acumulació de neu.

La xifra més alta d'entrada de vehicles dels darrers 15 anys

Si analitzem el trànsit, durant la campanya de Nadal han entrat 240.000 vehicles per les dues fronteres, 25.000 més del que estava previst. És la quantitat més alta des que fa 15 anys es van començar a comptabilitzar.

Divendres passat quan es va registrar el nombre més gran d'entrades amb vehicles per la frontera del riu Runer, amb 14.000, mentre que per la frontera nord dissabte es va convertir en la jornada de més afluència, amb 8.700.

En general, segons Bonell, la xarxa viària ha tingut capacitat per absorbir els gairebè 10.000 vehicles estrangers que diàriament circulaven pel país. 

Durant la jornada de diumenge van començar a marxar la majoria de turistes que utilitzaven vehicles de forma esglaonada. Aquest dilluns es calcula que han sortit entre 4.000 i 5.000 vehicles.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Karen Figueiredo/ Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.