Els Campionats del Món d'esquí alpí a Andorra hauran d'esperar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El somni no s'ha pogut fer realitat. Andorra no ha estat l'escollida i Crans-Montana (Suïssa) serà la seu dels Campionats del Món d'esquí alpí 2027. Tot i la decepció, la candidatura tricolor vol tornar a intentar-ho el 2029.

El Mundial d'esquí alpí del 2027 no es disputarà a Andorra. La Federació Internacional ha optat per Crans-Montana en l'elecció feta aquesta tarda a Milà. La proposta suïssa era la gran favorita i ha complert les travesses amb 11 vots. Andorra ha rebut els mateixos vots que la candidatura noruega de Narvik, 3, i la darrera ha estat l'alemanya Garmisch-Partenkirchen amb un vot. 

La candidatura tricolor era la primera vegada que aspirava a organitzar l'esdeveniment i la Federació Internacional s'ha decantat per una proposta més tradicional com la suïssa. De fet, en les 48 edicions anteriors només en una ocasió s'ha atorgat la seu a una candidatura debutant.

La candidatura andorrana venia un projecte 360 graus, més enllà de l'esquí, amb gastronomia i cultura en un entorn únic i amb un caire més festiu i innovador, amb la participació de tots els dominis i la implicació de tot el país.

Hauria estat l'esdeveniment esportiu més important que s'hauria fet mai al país, ja amb experiència en l'organització de grans competicions i finals de Copes d'Europa i del Món. Tot i la decepció, el projecte continua prenent forma i força per tornar-se a presentar el 2029, tal com s'ha evidenciat en el seguiment fet en directe des de l'Illa Carlemany.

Per al director general de la candidatura, David Hidalgo, haver arribat fins aquí i amb opcions "ja és un gran èxit".

Amb tot, la delegació no es rendirà. Un cop s'ha conegut la notícia, la ministra d'Esports, Sílvia Riva, que seguia la proclamació en directe des de l'Illa Carlemany, ha assegurat que es treballarà per tornar a presentar candidatura el 2029, quan ja no serà debutant. "S'ha fet molta feina i servirà per continuar posant Andorra al més alt nivell", ha declarat.

També Joan Verdú ha valorat el resultat: "Som un país petit, però amb moltes possibilitats. Avui és un dia trist, però tard o d'hora ho aconseguirem perquè ho tenim tot."

El repte més immediat ara són les finals de la Copa del Món el 2023.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.