Canillo compra per 110.000 euros un terreny de 5.000 metres quadrats per poder construir els ponts tibetans

El consell de comú de Canillo ha aprovat la compra per 110.000 euros d'una parcel·la privada de prop de 5.000 metres quadrats coneguda com a Prat del Grau per reprendre el procés de construcció dels ponts tibetans a la vall del Riu i la vall de Montaup. Aquest giny és, des de fa temps, un dels projectes estrella de la majoria comunal de Canillo.

El projecte de construcció ja es va adjudicar l'any passat per 2,6 milions d'euros i hauria d'haver-se iniciat el passat octubre. L'endarreriment dels treballs es deu a l'espera de les autoritzacions i permisos del Govern i les negociacions d'un propietari que s'oposava a introduir-hi elements de la infraestructura al seu terreny.

El conseller d'Obres i Serveis, Rafel Casal, ha posat en relleu que el cost de compra de la parcel·la és un 56% inferior al que paga l'executiu per una expropiació d'un terreny similar de la parròquia.

La minoria ha tornat a compartir la seva opinió respecte del giny. Considera que no és necessari i que impacta de manera negativa el medi ambient. A més, creu que s'està actuant de manera improvisada i no es tenen càlculs de visitants ni del cost de manteniment.

El comú suspèn temporalment la construcció de bordes en terrenys no urbanitzats

En la sessió de consell sabut també s'ha aprovat la suspensió temporal de l'atorgament de llicències per a la construcció de bordes en terrenys no urbanitzats. Una mesura que s'aplica tenint en compte la tendència a l'alça durant els darrers anys d'aquest tipus d'obres, que es localitzen principalment a la Vall d'Incles. Aquesta suspensió temporal, que s'aplicarà a tota la parròquia, s'emmarca dins de la revisió del pla d'Ordenació i Urbanisme de la parròquia (POUP) que es va encetar durant l'anterior mandat.

Segons ha explicat el conseller d'Urbanisme, Cerni Pol, aquesta mesura hauria de permetre reflexionar tranquil·lament i debatre quines regulacions introduir al nou pla d'urbanisme. Objectiu Comú s'hi ha abstingut i s'ha queixat de la falta de comunicació i transparència. La majoria, per la seva part, defensa que la comunicació de la presa de decisions ha de complir uns terminis.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Vicente Bellot

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.