Canillo manté viu el concurs de pessebres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Canillo ha celebrat una nova edició del concurs de pessebres que ha comptat amb la participació de 19 persones: una xifra més gran que l'any passat. Des de la corporació s'ha destacat que això demostra que es tracta d'una tradició consolidada.

La tradició dels pessebres té diversos segles i vol rememorar el naixement de Jesús d'una manera lúdica i entenedora. A la veïna Catalunya van començar a ser força populars al segle XIX i a Andorra van esdevenir fins i tot una icona turística, com explica l'historiador canillenc Domènec Bascompte.

Un dels llocs on es manté molt viva la tradició és a Canillo, on es du a terme des de fa temps un concurs de construcció de pessebres. L'objectiu de la iniciativa és que la gent s'animi a fer-los de forma original i amb materials innovadors. En molts casos el més important és construir-los de manera original.

Hi havia tres categories: adults, joves i infants i una dada destacable és que s'han registrat més participants que en l'edició de l'any passat, cosa que es considera com una mostra que la tradició està encara força viva.

Informa: Pere Moliné Imatge: Lluís Calvo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.