Canillo reparteix prop de 120 quilos de castanyes

Una altra tradició molt nostrada del dia de Tots Sants és la celebració de la castanyada. L'origen té diverses explicacions: que era l'àpat que menjaven els campaners que tocaven a morts durant tota la nit; que eren un àpat funerari i una ofrena als difunts, o fins i tot que era un aliment simbòlic de comunió amb les ànimes.
Sigui com sigui, les celebracions actuals tenen un caràcter molt més festiu i familiar i són un motiu de distracció i oci per als més petits. A molts indrets del país es poden menjar castanyes i panellets en celebracions populars. A Canillo, per exemple, pel preu d'un euro es podia adquirir un tiquet i bescanviar-lo per una paperina de castanyes i un got de moscatell. L'acte ha aplegat desenes de persones a la plaça de Montaup.Informa: Rubén Carcellé Imatge: Josep M. Garcia
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.