300 caps en el tradicional pas del bestiar a Canillo

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Canillo ha celebrat el pas de la vacada amb 300 caps de bestiar. Es tracta d'una pràctica ramadera molt antiga que es concreta en el canvi de vall dels ramats per continuar pasturant.

El pas de la vacada de Canillo és un acte tradicional. Es tracta d'una pràctica ramadera molt antiga que es concreta en el canvi de pastura del fons de la vall fins a Incles.

El bestiar ha sortit aquest divendres al matí de Ribaescorxada i el pla de les Pedres, per dirigir-se cap al Maià i la Portella. El vaquer i els ramaders, de 8 explotacions de la parròquia, han estat els encarregats de controlar-les. Perquè el bestiar faci el pas s'ha tallat la circulació. Una activitat que petits i grans han aprofitat per veure.

En aquest sentit, el cònsol menor considera que podria arribar a esdevenir un atractiu turístic. "El que també veiem és que pot arribar a ser un atractiu turístic. L'activitat que estem fent avui com veure el pas de les vaques d'una vall a l'altra podria ser perfectament un atractiu turístic a finals d'agost en el qual podríem tenir aquest equilibri entre les dues vessants".

D'altra banda, reunir-les ajuda a fer el seguiment del seu estat. La veterinària Ada Sala esmenta la importància que facin aquest pas. "Ens hem de fixar que no hi hagi cap coixera, algun vedell que pugui estar malalt perquè si hem d'estar uns quants dies sense veure'ls que estiguin bé."

El pas de la vacada marca el final de l'estiu, ja que a principi d'octubre serà el moment en què el bestiar torni a les explotacions per passar l'hivern. 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.