Càritas reobre el rober social després del confinament i espera un augment d'usuaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El rober social de Càritas ja ha reprès l'activitat després de romandre tancat des de la segona setmana de març a causa de la pandèmia, malgrat que s'han seguit atenent els casos de necessitat. La roba que es recull ha d'estar en quarantena 48 hores i els usuaris que entrin a la botiga han de seguir mesures de seguretat estrictes. 

Càritas va tancar el rober social durant el confinament malgrat atendre en tot moment casos de necessitat, un temps que ha servit per formar els treballadors sobre les noves mesures d'higiene.

Els contenidors on es dipositen les peces van reobrir la setmana passada, però les instal·lacions del rober ho van fer ahir. La roba es recull sempre amb guants i mascareta i en casos específics un treballador la va a buscar a domicili.

El següent pas és el triatge. La roba que està en més bon estat es col·loca en penjadors i es desinfecta amb vapor d'aigua. La resta es diposita en bosses que van a uns contenidors a l'espera de ser exportada a Espanya.

Pel que fa als usuaris que accedeixen a l'espai de botiga que té el rober, han de portar mascareta i se'ls ofereix gel hidroalcohòlic i guants. Les peces que no s'emporten, es desinfecten amb vapor i es posen en quarantena.

Durant el tancament Càritas ha atès nombroses dubtes per telèfon i espera que a poc a poc es vagin apropant més usuaris que poden comprar roba a poc preu o emportar-se-la sense cost en circumstàncies concretes, segons ha remarcat la vicepresidenta de Càritas, Canòlich Baró. 

La roba que s'exporta havia de sortir a principi de març però encara no s'ha pogut fer el trajecte i ja s'han acumulat unes 30 tones. Aquestes peces són sotmeses a processos de rehabilitació o bé es reciclen.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.