Càritas de Sant Julià se suma als combois d'ajut a Ucraïna i envia un tràiler amb productes bàsics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

5.000 km és el trajecte que farà el tràiler de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria fins a Polònia. S'ha carregat aquest divendres al matí amb roba d'abric, menjar en conserva i material d'higiene per als refugiats que arriben fugint de la guerra a Ucraïna.

Dos conductors voluntaris, el Juli i l'Eva Sansa, la cònsol menor de la Massana, deixen el seu dia a dia al Principat i comencen un trajecte llarg fins a Polònia. Els dos van col·laborar fa anys en l'enviament d'ajuda humanitària durant la guerra de Kosovo als Balcans. 

Sansa diu estar molt satisfeta de poder fer aquest trajecte, tot i el neguit de la família, "perquè és per una bona causa".

Després de carregar durant tot el matí aquest tràiler amb l'ajuda humanitària, és previst que surti aquest mateix divendres cap a un punt a 30 km de la frontera amb Ucraïna. La intenció és arribar dilluns i tornar dijous a Andorra.'

El rector de Sant Julià, Pepe Chisvert, ha indicat que es lliuraran 33 palets a Càritas de Polònia per donar resposta a les peticions de necessitats amb roba d'hivern, menjar i material d'higiene que també s'ha recollit als col·legis Janer i Sant Ermengol.

40 voluntaris de Càritas parroquial han col·laborat en l'organització del material, amb el comú, l'ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de Cerdanya. 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Aïda Pagès

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.