La casa Rossell d’Ordino estrena enllumenat per posar en valor la importància històrica de l'edifici

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La casa Rossell d'Ordino té des d'aquest dimarts un nou enllumenat exterior que destaca el seu valor com a zona històrica i cultural. La il·luminació té 80 punts LED que fan ressaltar alguns elements de la construcció.

A partir d'ara passejar pel centre històric d'Ordino de nit es converteix en una experiència sensorial. El nou enllumenat fa  ressaltar els elements arquitectònics d'alguns dels edificis més emblemàtics de la família Rossell, com la façana principal de la casa, la galeria amb finestres apuntades, la capella privada o els jardins.

Les autoritats han inaugurat la nova il·luminació amb un acte a l'era de la Casa Rossell, on l'esbart de les Valls del Nord ha ofert una actuació. Aquesta acció se suma als treballs que ha dut a terme el Govern els darrers anys per preservar el patrimoni del conjunt de la casa Rossell i que ha representat una inversió de 300.000 euros.  El cap de Govern, Antoni Martí ha posat en relleu la inversió "en la casa i la història d'Andorra" per "donar valor al poble d'Ordino", ja que "el primer que veus quan arribes per carretera és la casa Rossell".

La il·luminació té en compte els criteris d'eficiència energètica i disposa de 80 punts LED de baix consum, amb un cost de 50.000 euros assumits per FEDA.

Aquesta iniciativa arriba poc després que conjuntament amb el comú d'Ordino s'hagi decidit obrir al públic la totalitat dels jardins. L'enllumenat nocturn del conjunt monumental es mantindrà encès de manera permanent tot l'any. 

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.