67 positius més de coronavirus i els casos totals superen els 6.000

Salut ha registrat 67 casos nous de coronavirus en les darreres 24 hores, que eleven a 6.018 el nombre total de casos, 887 dels quals es mantenen actius. 23 menys que en la darrera actualització.

A l'hospital hi ha 19 persones ingressades, dues més que aquest dimarts. 10 es troben a planta i 9 a la Unitat de Cures Intensives, 6 dels quals requereixen ventilació mecànica. D'altra banda, ja són 5.055 els pacients que han superat la malaltia i les defuncions es mantenen en 76.

Quant a la població escolar, a hores d'ara hi ha 26 aules en vigilància activa, 8 totalment aïllades i 8 de manera parcial.

La taxa de reproducció se situa a 0,9.

Mercat laboral

El ministre portaveu, Eric Jover, ha actualitzat les dades del mercat laboral i actualment hi ha 944 persones inscrites al servei d'Ocupació. Són 85 les persones que reben els ajuts per desocupació i 63 l'ajut especial Covid.

Els sectors més afectats per les suspensions de contracte i reduccions de jornada són el comerç, els serveis i els hotels, arran de la disminució de la mobilitat internacional i el turisme, segons ha remarcat el també titular de Finances.

Jover ha anunciat que, en el marc dels ajuts als sectors més afectats per les restriccions, s'ha acordat amb les elèctriques privades els mateixos descomptes que ofereix FEDA i amb caràcter retroactiu a l'1 d'octubre. També ha avançat que les tarifes elèctriques per al 2021 no s'apujaran.

També hi ha novetats quant als crèdits tous atorgats pel Govern. Es flexibilitzen per tal que les empreses que van rebre ajuts els puguin fer servir més enllà del període establert en un inici.

Esborrany del pla de desescalada de Catalunya

Quant a l'esborrany del pla de desescalada de Catalunya fet públic dimarts i que ha suposat un gran neguit per part de tots els sectors depenents del turisme, Jover ha reconegut la preocupació "per qualsevol element que afecti l'arribada de turistes". Ha assegurat que el contacte amb la Generalitat és constant i es desenvolupa "amb discreció". Entén "que generi neguit, però hem de donar resposta sobre fets". "Parlar d'un esborrany quan no sabrem quin impacte pot tenir és especular i no ho farem".

Ha remarcat que "el Govern emprendrà totes les accions necessàries per aguantar els sectors econòmics i els llocs de treball". "Tenim el coixí necessari per assumir aquest repte si calgués".

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dimecres 18 de novembre del 2020:

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.