La CASS només reemborsarà els productes per a diabètics que no s'usin per aprimar-se

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CASS ja no reemborsarà alguns medicaments per a persones diabètiques quan no s'usin per a aquesta finalitat. Darrerament hi ha hagut un boom d'alguns productes que s'usaven per aprimar i molts diabètics havien tingut problemes per adquirir-los. 

Andorra, com altres països, ha patit els darrers mesos el fenomen de desabastament de productes per a diabètics, ja que alguns tenen com a efecte secundari que són útils per baixar de pes i molta gent els ha adquirit. Des de principis de mes ja només es reemborsa els que s'usen per a la seva finalitat inicial.

Algunes farmàcies ja han prioritzat els diabètics. És el cas del farmacèutic Vicenç Tarazona. "Si venia algun client i demanava Ozempic, per exemple, i no era diabètic, quan hem tingut problemes d'abastiment no el subministràvem. El guardàvem per a la gent que és diabètica o per als clients que són diabètics". A més, explica que ho fa perquè hi ha gent que "s'ha quedat sense medicament durant una setmana a causa del boom que hi ha hagut" com a conseqüència de la demanda d'aquest medicament de persones que no pateixen la malaltia.

De fet, hi ha hagut problemes de subministrament d'aquest medicament des d'Espanya i França. Tarazona ho confirma. "Fa temps que no n'estem rebent des d'Espanya. No en sé el motiu. Suposo que és també perquè hi ha un problema de subministrament, però des de França sí que és veritat que farà uns dies que ha tornat a reenviar-se aquest producte sense problema".

Diversos experts han alertat d'usar aquests medicaments per aprimar, ja que el que fan és treure la gana i provoquen riscos diversos.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Eric Escabias

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.