La CASS publica a internet les dades del fons de reserva

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els fons de reserva de la branca de jubilació de la CASS han estat sovint motiu de controvèrsia. Per fer-ne més transparent la gestió, de més de mil milions d´euros, la parapública ha habilitat un nou web on la informació és més accessible i detallada. S´hi pot consultar la cartera d´inversions o la rendibilitat dels fons la darrera dècada.
Al març d´enguany, la CASS disposava d'un fons de reserva superior als mil milions d´euros. Pel que fa a l´històric de rendibilitat, destaca que si el 2008 hi va haver pèrdues de gairebé el 9%, des d´aleshores s´ha anat recuperant fins arribar a una rendibilitat del 4,7% el 2013, segons el president del consell d'administració de la CASS.Totes aquestes dades són accessibles des d´avui a través d´un web que ha habilitat la CASS que pretén fer més accessible i més detallada tota la informació relativa als fons de reserva. Els gestionen 8 entitats, amb tots els bancs del país. El mandat de gestió estableix que s´ha d´invertir a partir dels criteris de rendibilitat, prudència, diversificació i liquiditat. Així, més del 70% de les inversions són en renda fixa, repartides en 158 emissors diferents. Pel que fa a la renda variable, està limitada al 25% de les inversions i es reparteix en 280 posicions.El web, que ja es pot consultar a www.fonsdereserva.ad, també conté altres informacions, com ara els estudis actuarials o la legislació relativa a aquests fons.Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Cristina Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.