Els Castellers d'Andorra perden un 60% de la colla per la pandèmia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'una llarga absència, els Castellers d'Andorra han tornat a l'activitat, amb l'objectiu de captar nous membres i recuperar-ne alguns que per la pandèmia han deixat de ser membres actius. 

I és que la pandèmia ha provocat una pèrdua del 60% del grup. Ara que han tornat a l'activitat, ho fan amb tota l'empenta per poder recuperar el nivell que tenien abans de l'esclat de la Covid.

Al programa 'Els matins de la Nacional' el president, Juli Peña, i el cap de colla, Andreu Ferrer, han explicat que van parar l'activitat per la Covid-19 "per responsabilitat, perquè és una activitat amb molt contacte i no volien que hi hagués cap brot". "Només amb un positiu podrien haver 120 persones contagiades", ha dit Peña reconeixent que "tampoc pensàvem que duraria tant". "La gent necessita fer coses i estar molt activa, i han omplert el buit amb altres activitats. A més, els nens s'han fet grans i falta relleu generacional."

Peña ha exposat que no hi van tornar "fins que vam tenir un protocol acurat perquè el primer és la seguretat, però això té un preu: tornar a començar."

El president i el cap de colla consideren que dins una colla de castellers "tothom té una funció, des dels nens fins als més grans". De fet afirmen que "si no existissin, els castells s'haurien d'inventar".

Esperen tornar a assolir el nivell prepandèmia "a final d'aquest any o principis del vinent, però nosaltres dos sols no podrem, necessitem l'ajut de tots i s'ha de treballar molt", han conclòs.

Entrevista completa a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.