Catalunya no preveu aixecar les restriccions de mobilitat amb Andorra de moment

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Generalitat no preveu assimilar Andorra en el confinament perimetral per Setmana Santa. A la reunió d'aquest dijous a la tarda s'ha acordat que l'assimilació entre ambdós terrioris es farà efectiva quan passi aquesta data, sempre que les dades sanitàries ho permetin. Amb tot, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que no hi ha hagut cap "picabaralla" amb el Govern espanyol per les competències sobre els perimetre i la mobilitat entre Andorra i Catalunya.

"El que portem treballant tot l'any és un diàleg molt intens amb el govern andorrà, tant amb el ministre de Salut com amb un grup específic i reunions de treball en què anem tractant els diversos aspectes del seguiment epidemiològic", ha afegit Vergés sense avançar cap novetat sobre la mobilitat entre els dos territoris. La consellera s'ha limitat a fer referència a les "mesures que tenim ara vigents" en el perímetre fins al 9 d'abril i, per tant, no preveu aixecar les restriccions de moment. "Seguim treballant i els avenços es comunicaran pertinentment de manera consensuada" ha conclòs respecte a aquesta qüestió.

Tot plegat, una decisió que des del govern espanyol s'assegura que és de la Generalitat, ja que la competència és de la comunitat autònoma, que l'únic que ha de fer és comunicar al govern central la seva decisió.

Mentrestant, Vergés ha obert la porta a endurir de nou les restriccions si les dades sanitàries empitjoren els pròxims dies. Ha explicat que la situació epidemiològica s'ha estancat i, fins i tot, hi ha un lleuger repunt en les dades de contagis que situen Catalunya a les portes d'una possible quarta onada.

En la roda de premsa setmanal del Procicat les autoritats catalanes han insistit en la necessitat de ser molt prudents en el que serà el primer cap de setmana en què es permeabilitza el confinament comarcal. Recordem que la població de Catalunya es podrà moure per tota la comunitat autònoma sempre que ho faci per unitats de convivència.

El govern català ha remarcat la importància d'evitar interaccions socials més enllà de la bombolla i mantenir totes les mesures de prevenció, ja que la tensió sobre el sistema sanitari és elevada amb 400 persones ingressades per coronavirus als llits de crítics. Una situació més greu que en l'inici de la primera onada i que suposaria un agreujant en cas de produir-se una quarta. Interior ha anunciat que reforçarà els controls dels mossos d'esquadra prop dels parcs naturals.

La Seu prorroga les restriccions

On tampoc milloren les dades sanitàries és a la Seu d'Urgell. L'alcalde ha comunicat que s'allargarà una setmana més les restriccions relacionades amb les activitats extraescolars i les competicions esportives. A més, ha avançat que es tancaran els parcs infantils i les instal·lacions esportives municipals. Jordi Fàbrega ha reconegut que és una situació complicada, però que les dades no permeten relaxar les mesures. Actualment hi ha quatre pacients ingressats per la Covid-19 a l'hospital i els alumnes i professors confinats ja superen els 120.

Informa: Òscar Serrano - Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.