Cau més d'un 54% la venda de pisos el segon trimestre de l'any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La venda de pisos cau més d'un 54% el segon trimestre. Entre abril i juny no s'ha venut cap immoble d'obra nova, mentre que els de segona mà han baixat més de la meitat, respecte fa un any. El valor de les transaccions experimenta la mateixa tendència a la baixa, tret del dels locals comercials i magatzems.

Els efectes de la pandèmia també s'han constat en les transaccions immobiliàries, que han disminuït gairebé la meitat el segon trimestre de l'any, respecte del mateix període del 2019. També hi ha hagut una davallada generalitzada del nombre de béns immobles de tot tipus: des de pisos i terrenys fins a places d'aparcament. Els locals comercials i magatzems és l'única categoria que creix amb un 80% i 4 nous béns.

Segons les dades facilitades per Estadística, entre abril i juny la venda d'obra nova ha estat nul·la, mentre que la de segona mà ha disminuït un 52%. Les operacions registrades van tenir un valor de 75,5 milions d'euros, un 66% menys. Només puja el valor dels locals comercials i magatzems amb 1,2 milions d'euros.

La superfície transmesa també experimenta una davallada, mentre que la dels locals del sector comercial és l'única categoria que augmenta.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.