La CEA carrega contra el Govern pel dèficit de la CASS i retreu a Rascagneres que assenya-li els empresaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dures crítiques de la Confederació Empresarial al Govern pel dèficit de la CASS. El seu president critica que no s'hagin aplicat mesures per reduir la despesa. Xavier Altimir afirma que hi ha un abús per part de proveïdors i cotitzants. També retreu al president del consell d'administració, Jean Michel Rascagneres, que assenyali els empresaris per oposar-se a l'augment de cotitzacions.

El dèficit creixent a la CASS és insostenible. Amb aquesta rotunditat s'ha pronunciat el president de la CEA. Xavier Altimir critica que el Govern no hagi aplicat mesures que ja es van plantejar el 2009 per reduir la despesa. I assegura que hi ha descontrol a la CASS i que "s'ha convertit en un campi qui pugui" perquè "tant proveidors com usuaris estan abusant d'una manera evident".

El portaveu de la patronal també diu que està cansat que es criminalitzi els empresaris. Una referència al president del consell d´administració de la CASS, que fa poc ironitzava sobre l'oposició de la CEA a augmentar les cotitzacions: "La solució fàcil és apujar cotitzacions i impostos. El senyor Rascagneres, que és molt bo fent acudits, possiblement no ho és tant fent que s'apliquin les mesures". Altimir afegeix que "si primer es mora de quina manera es pot racionalitzar la despresa i fer que el sistema sigui més eficient, si després cal augmentar les cotitzacions, hi estarem d'acord com no pot ser d'una altra manera".

També rebutja deixar per a la propera legislatura la reforma laboral i la de la Funció Pública, com demanen els consellers d´Unió Laurediana i els independents de la Massana. Ha estat rotund: Fa riure que encara no s'hagi aprovat al Consell General després de 10 anys parlant-ne. Si es deixa per a la propera legislatura és per posar-ho a la portada de El Jueves".

Pel que fa a la jubilació dels mestres als seixanta anys, la CEA creu que qualsevol avançament de la jubilació va en contra de la CASS.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.