La CEA constata dificultats d'algunes empreses per pagar les nòmines per transferència bancària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CEA assegura que hi ha empreses que tenen dificultats per fer efectiva la nòmina als treballadors. Sobre aquesta preocupació Jordi Cinca ha expressat que s'analitzarà el problema per trobar una solució. La Unió Hotelera creu que s'haurien de flexibilitzar les condicions de pagament.

Alguns empresaris han fet arribar consultes a la Confederació d'empresaris sobre el nou sistema de pagament de salaris, arran de la nova legislació laboral que obliga a pagar les nòmines per transferència bancària.

La CEA preveu aprofundir en el problema, que fins ara no havia detectat. Helena Redondo, secretària de la junta directiva, diu que "entre tots els actors haurem de buscar solucions a aquest sistema de pagament si és un problema generalitzat".

El ministre de Finances i portaveu del Govern en funcions ha assegurat que es reunirà amb l'Associació de Bancs i la CEA per tal de solucionar aquest problema.

Jordi Cinca creu que el sistema afavoreix el registre dels pagaments i la seguretat dels treballadors. Dubta "que passi per haver de fer un canvi legislatiu i reglamentari". "Les entitats bancàries andorranes tenen la tecnologia i la capacitat de servei" i, per tant, afegeix, "hem d'entendre on s'estan produint aquestes disfuncions, perquè segurament són casos molt puntuals".

El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, també ha expressat la seva opinió. Assegura que es una dificultat afegida que s'haurà de resoldre. Recorda que Andorra cada cop es menys atractiva per atreure treballadors temporers. Alerta que "no som tan atractius com abans, tant pels salaris com pel nivell de vida" i "obrir un compte al banc i haver de satisfer una quantitat, ho fa inviable".

Ramos creu que s'haurien de flexibilitzar les condicions de pagament o parlar amb els bancs per facilitar l'obertura de comptes.

Informa: Silvia Callis
Imatge: Ruben Calvo/Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.