La CEA reclama un pla urgent per diversificar l'economia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Confederació Empresarial defensa que cal aprofitar la crisi per accelerar la diversificació econòmica. Emplaça el Govern a liderar un pla d'acció per aconseguir-ho. La patronal, que està calculant l'impacte de la pandèmia en les empreses, creu que si a la tardor no hi ha cap rebrot important el 2021 es podria recuperar el ritme econòmic anterior a la pandèmia.  

La CEA està estudiant el cost de la crisi per a les empreses. Tot i que es calcula que la caiguda del PIB serà d'un 10% s'espera el resultat d'aquesta anàlisi per concretar-lo.

La patronal, després dels programa de crèdits tous i les suspensions temporals de contractes i les reduccions de jornada, creu que, per impulsar l'economia i mantenir la competitivitat, cal no augmentar la pressió fiscal i no retallar les inversions.

La tercera recepta és la d'aprofitar el context desfavorable per accelerar la diversificació econòmica apostant per sectors emergents que aportin valor afegit, comenta el president de la CEA, Gerard Cadena. 

Encara que moltes empreses, per curar-se en salut, van preveure allargar les suspensions temporals de contractes fins al desembre Cadena vaticina que moltes reincorporaran els treballadors afectats molt abans.

La CEA creu que la bona gestió sanitària de la pandèmia ajudarà Andorra a sortir abans de la crisi que altres països. Espera que el 2021 les empreses puguin tornar a estar al mateix nivell d'activitat que abans de la pandèmia.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.