Centenars de persones protesten a la plaça del Poble per l'actuació del govern espanyol a Catalunya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Centenars de persones es concentren a la plaça del Poble per protestar contra la vulneració de drets civils a Catalunya per part del govern espanyol. La convocatòria l´ha fet l´Assembla Nacional Catalana d´Andorra i s´hi han sumat molts catalans residents i andorrans.

«En defensa dels drets civils. No ens callaran». La macrooperació policial contra el referèndum a Catalunya l´1 d´octubre que ha tingut lloc aquest dimecres ha despertat protestes ciutadanes arreu sota aquest lema, també a Andorra.

Centenars de persones s´han concentrat a la plaça del Poble per rebutjar la situació i reivindicar els seus drets. Crits de "votarem" i referència a "un cop d'estat que ha començat contra l'estat català i per donar ple suport que això no és democràcia, és una dictadura imposada pel govern espanyol", deia un manifestant. Una altra deia que la situació ha arribat a uns límits que "no es pot consentir" i afegia que era igual ser català o andorrà, "ens sentim molt identificats amb Catalunya, no es pot permetre".

Des de l´Assemblea Nacional Catalana a Andorra consideren que el Govern espanyol ha vulnerat de drets fonamentals dels catalans. Drets civils, com el "secret postal, la llibertat d'expressió, el dret de reunió i la intervenció de facto de la Generalitat sense aplicar els procediments que estan establerts per a fer-ho", denunciava Manel Urindar, president de l'ANC Andorra.

El president de la Generalitat de Catalunya ha denunciat que l´estat espanyol ha declarat un estat d´excepció "de facto"i s´han viscut alguns moments tensos durant els escorcolls de la Guàrdia Civil. En relació a l´operatiu policial, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que els catalans "estaven avisats" i que "sabien que el referèndum no es podia celebrar" perquè significava liquidar la sobirania espanyola.

La conentració s'ha produït a imatge de les nombroses protestes espotànies que s'estan produint a tot el territori català. A la Seu d'Urgell l'afluència també ha estat força elevada.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra
Foto: Montse Serra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.