El certificat Covid en paper, disponible a partir d'aquest dijous i en format digital la setmana vinent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El certificat Covid es podrà obtenir en format paper a partir de demà. Les persones que rebin la segona dosi disposaran al moment del document, mentre que aquelles que ja s'hagin immunitzat amb la pauta completa, podran recollir-lo a qualsevol centre d'atenció primària i les taules de l'oficina Covid situades al Centre de vacunació. Tot i això, el ministre de Salut ha anunciat que a partir de la setmana vinent s'activarà una aplicació mòbil per obtenir el certificat en format digital.

Totes aquelles persones que a partir d'aquest dijous rebin la segona dosi de la vacuna disposaran en format paper del certificat Covid, que permetrà viatjar sense inconvenients per la Unió Europea i l'espai Schengen. Aquelles que ja s'hagin immunitzat amb la pauta completa el podran recollir a qualsevol centre d'atenció primària o a les taules de l'oficina Covid habilitades al Centre de vacunació.

El ministre de Salut demana a tothom que el vagin a buscar quan realment ho necessitin, i que els cuitadans acudeixin a recollir-lo "de manera ordenada i lenta". 

També és previst que la setmana vinent estigui disponible una aplicació per als dispositius mòbils on també es podrà disposar d'aquest mateix certificat en format digital. En aquest sentit, Martínez Benazet ha destacat que "serà més fàcil d'actualitzar", ja que "quan et facis qualsevol prova quedarà bolcat al dispositiu". 

Aquest document acredita que els usuaris han rebut la pauta completa de la vacunació, que disposen d'una prova diagnòstica negativa amb 72 hores d'antiguitat o que han passat la malaltia els darrers sis mesos. A més, inclou un codi QR per tal de facilitar la seva lectura als controls duaners. 

Es tracta d'una homologació del sistema que s'utilitza a França, tot i que més endavant el Principat disposarà d'una certificat propi.

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Oliver Jaén-Neus Toro
Imatge: Ricard Tenza
Imatges cedides: Comissió Europea

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.