Cessat el responsable del GIPA per la polèmica adjudicació de material policial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'actual responsable de la unitat d´intervenció i del grup de rescat de muntanya de la policia, Xavier Surana,  ha estat cessat. Així ho ha informat avui Xavier Espot, ministre d´Interior i Justícia, que li retreu no haver informat del conflicte d´interessos amb l´empresa que ha subministrat recentment material al cos d´ordre, que és del seu pare.

L´adjudicació de material divers del cos de policia a una empresa que està dirigida pel pare d´un sotsoficial del cos ha estat revocada. El ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, també ha explicat que l'empresa va ser la que va proposar el material més adient i el preu més econòmic i que tot fa pensar que s'ha seguit el procediment de contractació de forma correcta. L'executiu ha fet marxa enrere i Espot ha anunciat el cessament adduint  "el conflicte d'interessos" causat perquè el fill de l'empresari era un càrrec policíac, circumstància que no s'havia fet pública i que segons el ministre se'ls "hauria d'haver comunicat en temps i forma deguts pel sots-oficial de policia".

Espot ha afirmat que no consta al Govern que la direcció que va efectuar la contractació de l'empresa actués amb negligència. Malgrat tot, l'executiu es mostra obert a analitzar altres adjudicacions.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.