El CFPA està disposat a portar les retallades a Estrasburg

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra, CFPA, vol recórrer la sentència del Tribunal Constitucional que avala la llei de retallades del Govern fins a esgotar l'ordenament jurídic andorrà. El que tenen clar és que, si a Andorra no els donen la raó, portaran el cas al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

El CFPA vol portar la sentència del Tribunal Constitucional a Estrasburg. Aquesta ha estat la resposta del sindicat policial a la sentència del TC, que estableix que els articles de la llei de retallades que el CFPA considerava que eren contraris a la Constitució no ho són. Xavier López, advocat que ha portat el recurs del sindicat, ha volgut precisar que el Constitucional només ha contestat de forma genèrica al seu dubte respecte que amb aquesta llei es tracta de forma desigual els empleats públics. Segons el president del CFPA, Salvador Prieto, el conflicte jurídic és lluny d'acabar-se. Ha afirmat que "a partir d'ara la fita és arribar al Tribunal Europei i així ho farem". Considera que "si tot continua així ens haurem de jubilar amb 70 anys i tindrem temps de sobres perquè el comitè d'Estrasburg es pugui pronunciar".

Jordi Cinca, ministre portaveu, ha valorat molt positivament la sentència però ha afegit que és agredolça perquè des del Govern no haurien volgut haver de retallar salaris. Per altra banda, el CFPA ha assegurat que volen recórrer, amb el SIPA, la llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris quan aquesta sigui aprovada.

Informa: Pere Moliné     Imatge: Meri Bellosta

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.