Cinca defensa que les reformes estructurals necessitaven temps

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 3 d'abril del 2011 Demòcrates per Andorra assolia uns resultats electorals històrics aconseguint 22 dels 28 consellers generals en joc. Aquesta victòria convertia Antoni Martí en cap de Govern amb importants compromisos sobre la taula. Tres anys després, el Govern admet que té la dificultat d'aplicar unes reformes estructurals que no són fàcils de dur a la pràctica en l'actual context de crisi. L´oposició lamenta la poca feina legislativa duta a terme.

Han passat exactament tres anys des de la victòria aclaparadora de Demòcrates per Andorra, que situava Antoni Martí al capdavant del Govern. Per endavant, quatre anys amb una majoria absoluta còmoda i el compromís d'impulsar reformes estructurals per al país, com l'obertura econòmica o l'acabament del marc fiscal. Són reformes que l'executiu assumeix com a difícils.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, considera que és una legislatura dura i poc agraïda políticament, però que posa els fonaments perquè Andorra es regeneri coincidint amb la sortida de la crisi. Justifica el ritme de l´executiu davant les crítiques de l´oposició perquè s'havia de modificar un model "que ve de lluny" i, per tant, aquestes reformes "no són fàcils d'afrontar i requereixen ser pensades i madurades". Tot això, afegeix, fent funcionar el país "i cobrint mancances que s'han posat en relleu fruit de la crisi".

L'obertura econòmica i l'acabament del marc fiscal amb la votació, a final de mes, de l'IRPF són dues de les reformes completades. Per endavant, encara altres qüestions com la reforma de la llei de la CASS o la revisió de les competències i transferències dels comuns.

Informa: Andrés González-Nandín/Xavi Palma   Locució: Xavi Palma

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.