Cinca respon Bartumeu i nega una conxorxa de poder contra els Cierco

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va respondre a les afirmacions de Jaume Bartumeu en una nova entrevista ahir al vespre al programa "8 al dia" del canal català 8tv. Cinca va insistir que no és possible que tot l'afer BPA respongui únicament a baralles familiars, tot i que va reconèixer que les coses no són sempre ni blanques ni negres.

El ministre de Finances va deixar ben clara ahir a 8tv la seva postura davant la pregunta de si hi ha interessos econòmics perquè BPA caigui: "Jo crec que no hi són. Vostè creu que Andorra pot aconseguir la conxorxa dels Estats Units perquè unes famílies andorranes enfonsin una altra?".

Cinca va insistir que les afirmacions de l'advocat dels Cierco, Jaume Bartumeu, no tenien cap sentit: "La BPA no era un banc petit, representava el 20% del sistema financer. No entra al cap de ningú assenyat que per carregar-te un competidor montis una història de tal dimensió que et pugui acabar arrossegant a tu".

El ministre va aprofitar per defensar la seva presència al mitjà català després d'haver abandonat la sessió del Consell General. Ha dit que "les coses ara estan més relaxades, crec que ho tenim ben encaminat i ara és el moment de donar explicacions perquè tenim la obligació, però també tenim la obligació d'evitar que es faci paròdia d'Andorra" en referència a les declaracions de Bartumeu en què "es va pretendre vendre una Andorra de novel·la siciliana mafiosa".

Cinca també va reiterar que les limitacions de retirada imposades per l'AREB a BPA són fruit únicament del bloqueig internacional.

Respecte a la venda de Vall Banc, el ministre va insistir que no es pot saber si els vuit candidats hi estan interessats fins que l'AREB fixi una data límit per la subhasta i que, en tot cas, el banc bo, a diferència del Govern, no es veurà afectat per les causes judicials que poguessin donar la raó a la família Cierco perquè el procés s'ha dissenyat per aïllar-lo dels comptes dubtosos.

Informa: Jordi Domingo Imatges cedides: 8 al dia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.