'Clandestines' puja a l'escenari la qüestió de l'avortament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Com viu una dona la decisió de ser mare o optar per la interrupció voluntària de l'embaràs? 'Clandestines' és el títol d'una performance que vol ser un diàleg intern de la qual s'ha pogut gaudir al teatre de Les Fontetes. Creat per les artistes Emma Regada i Núria Montes, forma part del programa d'activitats 'La cultura no s'atura'.

Saber que creix una vida dins del ventre d'una dona pot ser un fet emocionant, però també un camí d'angoixa, patiment i de qüestionar-se la seva pròpia identitat.

Tot i que al Principat l'avortament és un dels elements socials que més controvèrsia creen, Núria Montes i Emma Regada han volgut parlar-ne a sobre de les taules.

Ho han fet en un escenari inundat de fils vermells, com els fils que connecten la vida d'una mare amb la seva criatura, però també amb oracions a la Verge Maria, amb crits d'incertesa o, inclús, desesperació, i amb la sang que ha brollat dels seus ventres.

L'objectiu, segons ha comentat Montes és "que la gent reflexioni i durant l'espectacle alimenti aquest pensament que potser abans ja tenien".

Per la seva banda, Regada ha remarcat que "la poètica no sempre ha de ser bonica", sinó que "la bellesa també es troba en les imatges més impactants, que et fan pensar en coses en què no pensem a diari".

En aquest sentit, creu que "estaria bé veure coses que s'han de canviar i ser conscients que queda molt per evolucionar".

Ha estat una peça creada a partir de moltes reunions telemàtiques, sumades a un assaig de 10 hores per encabir-hi tots els conceptes. Amb tot, el missatge és clar: ser mare hauria de ser qüestió de voler-ne ser.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.