La coalició de Govern celebra les mesures per a l'habitatge que ha anunciat el cap de Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Seguint el discurs del cap de Govern, des del grup parlamentari demòcrata, també s'ha posat de relleu la importància de trobar solució al problema de l'habitatge. El seu president, Carles Enseñat, a celebrat les dues iniciatives legislatives que ha anunciat aquest matí Xavier Espot. 

El president del grup parlamentari demòcrata afirma: "Celebrem l'elaboració d'un estudi sobre la capacitat de càrrega dels allotjaments turístics del país i delimitar-ne la seva proliferació" ja que considera que el boom dels darrers anys ha agreujat la manca d'oferta d'un segment d'habitatge demandat per la població andorrana. Enseñat ha posat en valor iniciatives capdavanteres que considera que són la gratuïtat del transport públic i també la llei d'economia circular.  

Des del grup independent, els escindits liberals, s'ha volgut posar en valor la tasca del govern de coalició, realçant el fet que lleis com el nou codi de circulació o bé el de família hagin estat aprovats per unanimitat. També la capacitat de fer front a les dues crisis, la de la pandèmia i l'econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna. Pel que fa a la coalició, el president del grup parlamentari, Ferran Costa, ha deixat caure que li agradaria que pogués anar més enllà d'aquesta legislatura: "Des del grup parlamentari que encapçalo, vull remarcar que en el fons, la seva estructura i l'essència té el compromís amb la estabilitat i governabilitat del país, continuarà fins al final i fins i tot més enllà".

Lloances també a la coalició des de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha destacat que és positiu que augmentin les exigències per als residents, però afirma que haurien d'anar de la mà també del turisme que es rep a Andorra, que hauria de ser de major qualitat: "De la mateixa manera que demanem als que venen a residir més diners, també i d'acord amb les polítiques turístiques de qualitat, també hem de demanar als que ens visitin que siguin de més qualitat". afirma Naudi.

Informa: Laura Massegú - Òscar Serrano - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Albert Refart

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.