El col·lectiu de professions sanitàries valora fer front comú contra la nova cartera de serveis de la CASS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les noves regles de joc que estableix la cartera de serveis no convencen alguns dels col·lectius sanitaris afectats que es plantegen accions en contra. No hi ha res tancat encara i estan pendents de la publicació del reglament de la cartera al BOPA d'aquest dimecres. Tot plegat s'està gestant a través del consell de col·legis professionals que s'ha reunit aquest dilluns i té pendent més trobades. 

Segons ha pogut saber RTVA, un dels col·lectius més afectat és el dels fisioterapeutes que veuen frustrades algunes de les seves demandes i molt limitada la seva actuació.

Amb la nova cartera de serveis es limitarà el nombre de sessions que pot receptar un metge de capçalera. De no ser suficients, el pacient haurà d'anar a un especialista perquè aquest en recepti més. Si, com és el cas de la majoria de pacients, no es té un especialista referent, s'haurà de passar primer pel de capçalera per ser derivat a l'especialista per després continuar el tractament de fisioteràpia.

Tot plegat, un circuit que encareix el sistema a més de complicar l'accés a la fisioteràpia.

Tot i que sense detalls, també hem conegut que la cartera de serveis afectaria altres col·lectius. La delicada situació fa que hi hagi com una mena de pacte de silenci fins que no es prengui una decisió. 

Sobre la taula, la possibilitat que el col·lectiu de professions sanitàries faci front comú per demanar una nova negociació. Amb tot, aquesta situació podria generar certs dubtes entre els que han vist reconegudes les seves demandes dins de la cartera de serveis.

La situació s'exposava aquest dilluns en una reunió telemàtica entre els representants dels diferents col·lectius sanitaris, trobada que es repetirà dijous, un cop revisat el reglament de la cartera de serveis que es publicarà aquest dimecres al BOPA. La previsió és exposar el posicionament conjunt de manera pública aquesta setmana. 

Informa: Anna Pifarré 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.