El Col·legi d'Infermeria creu que es necessiten entre 100 i 150 professionals més

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un centenar d'infermers més. Aquesta és la xifra de professionals que el Col·legi d'Infermeria creu que s'hauria d'incorporar al sistema de salut per garantir la millor atenció. El president recorda que les contractacions estan aturades des de fa temps. A més reivindica de nou el reconeixement de la professió, una llei que els reguli i l'entrada dels infermers en els òrgans de direcció del sistema sanitari.

El Col·legi d'Infermeria reclama la incorporació d'entre 100 i 150 professionals més al sistema sanitari. Unes incorporacions que serien necessàries, no tant per cobrir mancances, sinó per reforçar l'atenció als pacients i per impulsar la prevenció i la promoció de la salut. Des del col.legi recorden que l'OMS recomana que hi hagi 9 infermers per pacient, una xifra molt llunyana de l'actual al país. El president, David Cusidó, recorda que les contractacions estan aturades des de fa temps i que caldria reactivar-les.

Cusidó reivindica també més reconeixement de la professió, un fet que ha de venir per l'entrada del col·lectiu als òrgans de direcció sanitària, com el ministeri o la CASS. I per la llei que els ha de regular, un text que ja es va redactar en la darrera legislatura i que de nou va quedar en un calaix. Es tracta d'un text que ha de reconèixer a més les diferents especialitats existents, que en som moltes, i que són imprescindibles per accedir al treball.

En aquest sentit, destaca la bona feina de la Universitat d'Andorra tot i que reclama col·laboracions amb centres estrangers per poder cursar els estudis de màster. Actualment al país només s'ofereix el grau d'infermeria i el doctorat. Queda, doncs, un buit que de vegades és difícil de cobrir.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.