El Col·legi de Metges demana facilitar els tràmits de residència per fer front a la manca de professionals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els metges constaten la manca de professionals que hi ha al país, situació que empitjorarà els pròxims anys. La competència a l'entorn, a més, cada vegada és més ferotge. Facilitar els tràmits per obtenir el permís de residència i treball per compte propi podria ser un incentiu per atreure'n.  

El Col·legi de Metges veu una prioritat de la política sanitària augmentar la plantilla de professionals de la salut. Constaten una mancança evident, tant de metges generalistes com d'especialistes, situació que empitjorarà els pròxims anys amb la jubilació d'uns quants. A més, a Europa l'escassedat de professionals cada vegada és més estesa i la competència és alta. La presidenta del col·legi, Meritxell Cosan, reconeix que la solució no és fàcil. "Has d'oferir alguna cosa que et pugui fer ser competitiu. O ofereixes un hospital de tercer nivell molt punter, on tindràs tots els metges amb unes ambiciós i aspiracions científiques d'investigació i de divulgació molt importants. O ofereixes qualitat de vida o un bon salari."

Cosan planteja una possible via. Facilitar els tràmits perquè professionals de la salut s'estableixin per compte propi, atenent a una necessitat de país. Recordar que a hores d'ara cal deixar un dipòsit de 50.000 euros. "Igual és un interès de país que es faciliti el permís de residència per compte propi, en el cas d'un metge, cal parlar amb immigració perquè puguin fer una variació de la llei d'immigració o una excepció en cas de necessitat de país."

I és que a hores d'ara venir a Andorra no és tan atractiu com fa uns anys i més si es té en compte la dificultat per trobar habitatge, un altre escull que s'hauria de resoldre. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: David Moreno-Arxiu 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.