La colla gegantera de Santa Julià celebrarà els 35 anys amb una jornada festiva i popular

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La colla gegantera de Sant Julià de Lòria fa 35 anys i ho celebra amb una jornada festiva aquest dissabte. D´altra banda es prepara una exposició que reculli els millors moments de la colla al llarg d´aquest temps.

El 3 d´octubre del 1983 van ballar per primera vegada a la Fira del Roser. Amb el temps, la Dama Blanca i el Rei Moro, dissenyats per Sergi Mas, han vist créixer la família. Primer amb la col·lecció de capgrossos fets pel mateix artista i posteriorment amb els gegantons, sortits de Solsona, com els grans, i que havien de servir per iniciar els més petits en la ballada. Tots sortiran aquest dissabte per celebrar l´efemèride amb el poble. Hi haurà coets, cercavila i balls de gegants durant el matí. El cap de la colla gegantera de Sant Julià de Lòria, Jordi Díaz, ha convidat tothom a participar-hi.

En 35 anys s´han escrit molts capítols de la colla, com la creació de la música a càrrec de Daniel Areny. O la trobada que va reunir més de cent colles a la parròquia el 2001. La colla va néixer amb 35 membres i actualment en són una vintena.

Molts d´aquests moments es volen recollir en una exposició que s'inaugurarà el 2 de juliol al vestíbul del Centre de Congressos.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Enric Fernández/Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.