Els comerciants del centre històric demanen mesurar l'impacte de la supressió dels autobusos a la zona

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els comerciants del centre històric de la capital volen que el Govern mesuri l'impacte econòmic que ha tingut la supressió de les línies nacionals de transport públic. En una reunió amb el secretari d'Estat d'Economia i Empresa, han demanat a més que es millori la informació a les parades, s'ampliïn i es reforci la connectivitat amb les línies parroquials. 

L'Associació de comerciants del centre històric d'Andorra la Vella ha demanat al Govern que Estadística avaluï l'impacte real que ha tingut la supressió del pas per la zona dels autobusos interurbans.

Ho han fet en una reunió amb el secretari d'Estat d'Economia i empresa. Segons l'entitat, Salus Chato ha defensat l'aposta per la pacificació del trànsit que impulsa la llei del transport i s'ha mostrat conscient de les reticències que generen mesures d'aquest tipus.

Des de l'associació, que ha volgut actuar com a interlocutora entre els comerciants i l'administració, es reconeix la disparitat d'opinions que hi ha en aquest sentit així com la necessitat d'un temps d'adaptació.

Tot i això, asseguren que la reunió ha estat profitosa i han demanat al Govern millorar substancialment la informació sobre les parades, redistribuir-les i ampliar-les en alguns casos i potenciar la connexions de les línies nacionals que passen per Prat de la Creu amb les parroquials. Segons la presidenta de l'associació, Anna Riberaygua, "s'han compromès a facilitar la informació i, fins i tot, implementar les mesures".

El Govern ha informat que aviat es reunirà amb el comú de la capital per coordinar aquestes accions. A més, a l'agost es posarà en marxa una campanya de comunicació per informar dels canvis en el transport públic.

Informa: Ana Alamán-Sergi Expósito
Locució: Sergi Expósito

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.