Els comerços multipliquen pràcticament per deu les vendes per internet

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des que va començar el confinament els comerços s'han reinventat. Són molts els consumidors que han canviat d'hàbits per evitar sortir al carrer i ara fan comandes a través d'internet, tant sigui per rebre-les a casa o passar-les a buscar amb el cotxe sense entrar al supermercat.

Els supermercats i els centres comercials continuen treballant sense descans per garantir els productes de primera necessitat. Però davant de les recomanacions de no sortir de casa els comerços han multiplicat per més deu el volum de vendes per internet.

El director executiu de River, Ivan Alcaraz, assegura que "estem venent entre 10 i 20 vegades més de manera online que abans del confinament". A més de portar la compra a domicili, també permeten que es reculli al comerç i han començat a fer comandes per tèlefon "per la gent que tingui dificultats per fer-ho a través de la web", comenta Alcaraz.

A causa de l'alta demanada, alguns supermercats gestionen les comandes online donant dia i hora per als lliuraments a casa, fins i tot alguns establiments poden trigar més de cinc dies.

Un altre servei que també està disponible i s'ha incrementat notablement és el servei Click and Drive que permet recollir les compres fetes pel web al supermercat sense baixar del cotxe.

Funciona igual que el servei a domicili amb la diferència que el client ha d'anar a recollir els productes al comerç, explica Miralles. Qui assenyala que amb això "ningú ha d'esperar, ni estar pendent d'estar a casa".

També afirma que s'està fent servir molt pels clients ja que "no obliga a entrar dins la botiga i no hi ha contacte amb ningú".

Davant d'aquesta situació els comerços també han començat a valorar en petita escala com pot afectar aquesta situació en el futur i si aquesta modalitat de vendes canviarà la manera de comprar d'una part de la societat. Per això valoren reforçar-la després de la crisi si cal.

Pel que fa als productes més venuts aquests últims dies continuen sent les conserves; també han augmentat molt les compres de productes que s'acostumen a consumir entre hores.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Xabier Moreira

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.